• Lorem ipsum

Maatschappelijk verantwoord ondernemen - Sustainability

 

Roberto d’Angelo houdt rekening met de effecten van onze bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Met de meeste van onze leveranciers, van fabriek tot aan transport hebben wij een langdurige samenwerking en weten wij dat zij goede arbeidsomstandigheden waarborgen. Samen houden wij altijd de vinger aan de pols, wat kunnen we verbeteren en hoe kunnen we onze producten verantwoord produceren en transporteren. Indien er alternatieven zijn dan passen wij, indien mogelijk, ons aan.

Wij kijken naar onszelf maar ook naar onze partners.
Roberto d’Angelo werkt uitsluitend met Europese (gecertificeerde) fabrikanten en leerlooierijen. Onze fabrikanten in Italië en Portugal werken met chroomgelooid en plantaardig gelooid leer. Niet van alle leersoorten die onze partners gebruiken is de herkomst te herleiden, maar het grootste deel komt uit Europese landen. Wij werken steeds naar een verbetering zodat wij samen met onze partners zoveel mogelijk gebruik maken van plantaardige gelooide leersoorten.

Indien schoenen gerepareerd kunnen worden zullen wij dit altijd stimuleren. Echter, soms is dit niet meer mogelijk. Wij schenken deze schoenen dan aan een goed doel.

Onze verpakkingen zijn gemaakt van gecertificeerd papier en komen uit Italië en Portugal.
Onze partners zorgen ervoor dat ze goed passende dozen gebruiken en onze partners in transport voeren een actief MVO-beleid.

Binnen ons bedrijf investeren wij in een hoegenaamd papierloze administratie en gaan bewust om met water, verlichting en verwarming.